­

Hoe kunt u helpen de verspreiding van COVID-19 te beperken?

Was uw handen voordat u naar ons toe komt en als u weer thuis bent.

Kom maximaal 5 minuten voor uw afspraak naar de praktijk.

Kom alleen naar uw afspraak, is er iemand die u brengt, wordt deze vriendelijk verzocht in de auto te wachten.

Wanneer u met uw kind komt, mag u meekomen in de behandelkamer, houd u dan wel 1,5 m afstand tot de therapeut.

Geef ons een whatsapp als u bij de voordeur staat, dan hoeft u niet aan te bellen, wij openen de deur dan elektronisch of handmatig.

Neem een schoon groot strandlaken mee voor op de behandelbank.

Ga in ons pand zo min mogelijk naar het toilet.

Kom niet wanneer u verkouden bent, keelpijn heeft, hoest of koorts heeft.

Wanneer een gezinslid Covid-19 heeft kunt u niet op uw afspraak komen, we kunnen dan uitwijken naar videobellen.

Hoest of nies in uw elleboog en gebruik papieren zakdoekjes, was direct uw handen.

Bij voorbaat dank, blijf gezond.

 

Het komt voor dat een kind niet mee kan komen op school, concentratieproblemen heeft, of dat de motoriek niet moeiteloos is. Een kind kan dan vaker vallen of zich stoten dan wenselijk is. Verstoorde reflexen kunnen hiervan een oorzaak zijn. Primaire reflexen zijn bewegingen die een baby maakt om tot ontwikkeling te komen.
Wanneer hier haperingen in ontstaan door bijvoorbeeld stress of ziekte in de zwangerschap, een niet natuurlijke bevalling met complicaties, of overvragen op school, kan dit invloed hebben op het gedrag, de motoriek en de emotieregulatie van een kind. Dit kan zich (jaren later) manifesteren in uitdagingen op allerlei gebieden.

In onze praktijk zijn meerdere fysiotherapeuten opgeleid om kinderen en volwassenen te behandelen met deze reflexintegratie. De reflexintegratie wordt vergoed wanneer het onderdeel is van een fysiotherapeutische behandeling.

Ben je geïnteresseerd , of wil je graag weten of je kind niet geïntegreerde reflexen heeft, kun je contact met ons opnemen, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Reflexintegratie is ook goed in te zetten bij volwassenen, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Fysio Yoga kids, onder begeleiding van een fysiotherapeut en yoga docente, gespecialiseerd in reflexintegratie is een beweegprogramma opgesteld dat nauw aansluit bij de ontwikkelingsfase van de deelnemende kinderen. Spelenderwijs worden de kinderen in een kleine groep uitgedaagd tot spel en bewegen om het ontwikkelen van breinsamenwerking te stimuleren, aspecten van fysiotherapie, yoga, reflexintegratie en mindfulness vormen de peilers van Fysio Yoga Kids.

Doelen hier kunnen zijn:
Moeitelozer bewegen en leren, lekkerder in hun vel zitten, meer zelfvertrouwen of prikkels makkelijker kunnen verwerken, emotioneel meer in balans voelen.

Heb je interesse dan kun je contact opnemen met Elvira Pronk, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zij plant dan een afspraak bij de fysiotherapeut gespecialiseerd in reflexintegratie.
Aan de hand van de intake en de hulpvraag worden de doelen gesteld. Vergoeding mogelijk in overleg.

Hieronder vind je een overzicht van onze specialiteiten

Bij de behandelingen ondersteunen we waar nodig met reflexintegratie, een vorm van therapie en oefeningen die op een dieper niveau in het zenuwstelsel effect heeft op moeiteloosheid van bewegen bij volwassenen en kinderen. Bij kinderen (en nu blijkt ook bij volwassenen) kan dit een positief effect hebben op de totale ontwikkeling, het leervermogen, het omgaan met emoties en meer ontspanning ervaren in hun lijf.

Simone Warmenhoven
Simone is praltijkeigenaar en eigenaar van het vitaliteit Centrum Katwijk aan den Rijn. Voor haar is een droom uitgekomen; mensen helpen dichterbij zichzelf te komen in een team van bevlogen zorgverleners. Simone behandelt ook klachten van de voeten tot de kruin en daarnaast psychosomatische klachten. De specialisaties manuele therapie, cranio faciale therapie, echografie, shockwave therapie en reflexintegratie kan zij waar nodig inzetten.
Daarnaast is het mogelijk om voor stressgerelateerde klachten psychosomatische fysiotherapie en mindfulness oefeningen bij haar een afspraak te maken.
In de praktijk ziet zij vooral klachten als migraine, duizeligheid, hoofdpijn, burn out, angst en depressie.
Hierbij wordt zo nodig gebruik gemaakt van de zogenaamde visuele screening, om te bekijken of oogsamenwerking een rol speelt bij het ontstaan van de klachten.Margriet de Groot
Margriet werkt met passie en met hart en ziel in de praktijk. Ze helpt u graag u klachten te verminderen of verhelpen.
Margriet behandelt allerlei klachten aan het bewegingsapparaat, van de voeten tot aan de kruin.
De specialisaties manuele therapie, bekkenfysiotherapie, ademhalingstherapie, echografie en shockwave therapie kan zij waar nodig inzetten.
Daarnaast geeft zij ook sportmassages.
Zij ziet klachten als hielspoor, carpaal tunnel syndroom, tenniselleboog, kniepeesklachten, schouderklachten, waarvoor echografie en shockwave worden ingezet.  Daarnaast behandelt zij ook nek, rugklachten, heupklachten, bekkeninstabiliteit en bekkenbodemdysfunctie bij vrouwen en mannen. Bij bekkeninstabiliteit en rugklachten kan zij de behandeling ondersteunen met echografie van de buik en de rug om in beeld te brengen of en hoe de buik- en rugspieren aanspannen.

 

Elvira Pronk
Elvira is praktijkassistente en yoga docente. Zij heeft een ondersteunende functie in de praktijk. Daarbij organiseert zij de Fysio Yoga en Fysio Yoga Kids, een vorm van oefentherapie die de behandelingen in de praktijk ondersteunen, of ingezet kunnen worden als preventie van klachten, vergoeding hiervoor is in overleg mogelijk. Als u niet onder behandeling bent in de praktijk kunt u ook voor vergoeding in aanmerking komen. U krijgt dan vooraf een intake bij een van de fysiotherapeuten. U kunt hierover navraag bij haar doen via info@vc-kr.nl.
Op deze website kunt u ook meer lezen over de Fysio Yoga en Fysio Yoga Kids.

 
Gonnie Schuit: 
Gonnie verzorgt 2 keer per jaar een mindfulnesstraining, zie de informatie op de website.
Zij is psychiatrisch verpleegkundige en heeft jarenlang ervaring in mindfulnesstrainingen bij de GGZ in Haarlem.

 

 

 Jan Verloop
Jan is Fysio Yoga docent, Jan verzorgd naast Elvira ook Fysio Yoga lessen, een vorm van oefentherapie die de behandelingen in de praktijk ondersteunen, of ingezet kunnen worden als preventie van klachten. Vergoeding hiervoor is mogelijk in overleg. Als u niet onder behandeling bent in de praktijk kunt u ook voor vergoeding in aanmerking komen. U krijgt dan vooraf een intake bij een van de fysiotherapeuten. U kunt hierover navraag bij Elvira Pronk doen via info@vc-kr.nl.
Op deze website kunt u ook meer lezen over de Fysio Yoga.

Wanneer je vragen hebt? Kun je mij bereiken via mail
 
 
Ik ben ook bereikbaar via sms of whatsapp via nummer
 
06 -128 209 69

Houd Facebook in de gaten voor nieuwe updates.

 

­